Oostende slaat nieuwe weg in: Daarvoor kijk ik naar ons sportief management

Oostende slaat nieuwe weg in: "Daarvoor kijk ik naar ons sportief management"

18-02-2019 20:09 Laatste update: 20:17
2

KV Oostende heeft een nieuwe voorzitter. Frank Dierckens neemt de fakkel over van Peter Callant. Volgens Patrick Orlans zal er opnieuw meer geïnvesteerd worden om van Oostende een stabiele middenmotor te maken. 

Dat vertelde de algemeen directeur van de kustploeg tijdens een gesprek met Sporza. "Hij wil maken dat we op lange termijn een middenmotor kunnen zijn. Ik heb in mijn betoog vanochtend aan het management en het personeel twee woorden gezegd: "gewoon" en "echt". KVO moet gewoon en echt zijn", aldus Orlans.

"We moeten het niet omkeren. De vijf jaar onder Marc Coucke waren de mooiste jaren uit mijn carrière, maar toch een klein beetje artificieel met de centen van Marc. Dat hebben we dit jaar kunnen omkeren met Peter Callant. We willen dat bestendigen, maar zouden ook heel graag eens in de linkerkolom spelen.

"Zoals Sint-Truiden nu doet en Moeskroen 15 op 15 haalt, dat moet ook mogelijk zijn. Daarvoor kijk ik naar ons sportief management en moeten Hugo Broos en Gert Verheyen in jaar twee eens uit de kast komen", besloot de algemeen directeur van Oostende.

Lees ook: KV Oostende steekt weer tandje bij: "Wij mikken op de Belgische subtop"
Lees ook: OFFICIEEL: Oostende-spits Zivkovic gaat zijn geluk in China beproeven