Opvallend voorstel, gaat Nederlandse Eredivisie het Belgisch voetbal achterna?

Opvallend voorstel, gaat Nederlandse Eredivisie het Belgisch voetbal achterna?

18-02-2019 19:47
4

De Nederlandse sportmarketeer Chris Woerts houdt een pleidooi voor een nieuw competitieopzet in de Eredivisie. De sportmarketeer ziet dat de belangstelling afneemt in het Nederlandse voetbal.

Woerts vindt dat er een grote verandering moet komen. "Veel voorbeeldclubs hebben enkele magere jaren gehad. Uiteindelijk krijg je dan een negatieve vicieuze cirkel. De spelers worden minder waard, sponsoren haken af en de publieke belangstelling neemt af. De begrotingen schuiven hierdoor in elkaar, met de huidige situatie in de Eredivisie als logisch gevolg", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Woerts vindt het negatief dat de middenmoot van de Eredivisie in elkaar is geschoven. "De publieke belangstelling neemt af en ik denk dat de nivellering daar een van de oorzaken van is", stelt hij.

Belgisch model
Hij stelt een verandering voor, die wel heel erg op het huidig systeem in België lijkt. "Door de competitie naar zestien clubs terug te brengen en Play-Offs om het kampioenschap in te voeren, kun je deze trend keren. Hierdoor spelen meer clubs om de prijzen en wordt de Eredivisie een stuk interessanter voor sponsoren en publiek."

De voormalig commercieel directeur van de Eredivisie ziet echter dat de kleine clubs dwars liggen. "Al die kleine clubs denken aan zichzelf. Zij gijzelen de rest van de Eredivisie."