Vanaken genoot van topper: ''Zo willen we elke wedstrijd spelen''

18-02-2019 17:45
7

Club Brugge was Racing Genk volkomen terecht de baas in de absolute topper: 3-1. Hans Vanaken kon na afloop dan ook niet anders dan tevreden zijn. Vanaken loofde met name het Brugse collectief.

''Genk paste zich een beetje aan ons systeem van spelen aan, maar je ziet dan toch dat wij sterker waren. Daardoor konden we Genk de volledige eerste helft domineren, met een 2-0 voorsprong als beloning'', liet Vanaken op de officiële website van Blauw-Zwart.

De Gouden Schoen zag wel dat Club Brugge na rust die dominantie niet vast kon houden. ''Tijdens de tweede helft probeerden wij hetzelfde te doen, maar Genk kwam toch meer in balbezit dan voorheen, zonder echt gevaarlijk te zijn. Dan valt een klein kwartier voor tijd hun aansluitingstreffer uit een hoekschop, maar gelukkig kon Ruud (Vormer, nvdr.) quasi onmiddellijk tegenscoren.''

Na de 3-1 kwam de overwinning ook nimmer meer in gevaar. ''Daarna kwam het er voor ons op aan om ons niet meer te laten verrassen en dat hebben we tot een goed einde gebracht. Uiteraard voelen wij, net als onze vele supporters trouwens, dat we collectief een sterke wedstrijd speelden. Zo willen wij ook elke wedstrijd spelen'', besluit een contente Vanaken.