'Vlagincident' krijgt een staartje: Cordona (Cercle) moet vrezen voor schorsing

'Vlagincident' krijgt een staartje: Cordona (Cercle) moet vrezen voor schorsing

18-02-2019 16:30 Laatste update: 16:43
15

Het 'vlagincident' bij de stadsderby tussen Cercle en Club Brugge (2-2) krijgt zoals verwacht een staartje. Cercle-speler Irvin Cordona ontkende op 10 februari een massaal opstootje door een vlag van Groen-Zwart op de middenstip te planten. Voor deze actie wordt Cordona mogelijk twee wedstrijden geschorst.

Cordona redde met zijn doelpunt een punt voor Cercle en wilde zich na het laatste fluitsignaal populair maken bij de Cercle-fans. De Fransman stak de vlag in de grond, waarna hij het direct aan de stok kreeg met tegenstanders Brandon Mechele en Dion Cools. Vervolgens liepen de gemoederen hoog op. Cordona wordt als aanstichter verantwoordelijk gehouden voor het incident.

Scheidsrechter Lawrence Visser maakte in zijn wedstrijdrapport melding van de gebeurtenissen en ook de aanwezige 'match delegate' noteerde zijn observatie. De verslagen kwamen terecht bij het Bondsparket, dat heeft beslist om Cordona ter verantwoording te roepen. Het Laatste Nieuws schrijft dat Cordona een schorsing van twee duels en een boete 2.000 euro boven het hoofd hangt.

Indien Cercle het schikkingsvoorstel weigert, komt de zaak op dinsdag 26 februari voor de Geschillencommissie. Overigens zal een eventuele schorsing pas ingaan op 6 maart.