OFFICIEEL: Oostende-spits Zivkovic gaat zijn geluk in China beproeven

OFFICIEEL: Oostende-spits Zivkovic gaat zijn geluk in China beproeven

18-02-2019 16:00 Laatste update: 15:59
6

KV Oostende maakte het seizoen af zonder Richairo Zivkovic. De Nederlandse spits stapt per direct over naar de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai.

Sportief directeur Hugo Broos vond een afscheid de beste oplossing voor beide partijen. "Soms zagen we wel degelijk flitsen van zijn talent, maar de grote doorbraak bleef ook bij ons uit. Het was geen geheim dat Zivkovic een duur contract had en dat hij mocht vertrekken indien er zich een interessante opportuniteit voordeed. Die kwam nu uit de bus met de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai. De transfer is voor alle partijen een win-win situatie'', reageert Broos op de website van Oostende.

Zivkovic werd in de zomer van 2017 voor 1,2 miljoen euro overgenomen van Ajax, maar de belofteinternational kon de verwachtingen niet inlossen bij Kustboys. De 22-jarige Zivkovic kwam uiteindelijk niet verder dan 16 goals in 58 optredens. Dit seizoen stond de teller na 25 matchen op slechts vijf treffers.

Lucratief avontuur
De afgelopen dagen werd er ook al gespeculeerd over het lucratieve salaris dat hij gaat verdienen bij Changchun Yatai. Naar verluidt strijkt Zivkovic liefst drie miljoen euro per jaar op. Overigens heeft KVO het verlies op Zivkovic beperkt. 'KVO recupereert een groot deel van het transferbedrag dat het in 2017 voor hem betaalde', klinkt het in het persbericht.