Nederlandse analist doet Ramos-onthulling: 'Hij floot heel de tijd tegen Ajax'

Nederlandse analist doet Ramos-onthulling: 'Hij floot heel de tijd tegen Ajax'

18-02-2019 10:30 Laatste update: 10:30

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos houdt er tijdens wedstrijden een opmerkelijke gewoonte op na, onthult Wim Kieft zondagavond bij Rondo. De Ziggo Sport-analist was woensdagavond aanwezig bij Ajax-Real Madrid en merkte dat Ramos regelmatig fluit naar zijn medespelers.

"Ik zat heel laag op de tribune, dicht op het veld", vertelt de voormalig Europees topscorer. "Maar Ramos fluit de hele tijd. Als een medespeler een bal heeft, wil hij laten weten: ik ben hier." Kieft was woensdagavond diep onder de indruk van het spel van Ramos. "Ik vind hem zo goed... En in grote wedstrijden doet hij bijna nooit gekke dingen, want dan is hij honderd procent geconcentreerd."

Ruud Gullit is het honderd procent eens met zijn tafelgenoot. "Hij pakt wel heel veel rode kaarten, maar ik zou Ramos graag in mijn elftal willen", deelt Gullit zijn bewondering. "En weet je hoeveel belangrijke goals hij maakt?" Ronald Waterreus valt zijn collega-analisten bij. "Kijk eens naar zijn erelijst. En dan is elke discussie eigenlijk meteen afgelopen."