VP Voorspelling: deze zes clubs gaan we terugzien in titelstrijd

VP Voorspelling: deze zes clubs gaan we terugzien in titelstrijd

18-02-2019 10:30 Laatste update: 11:35
4

Met nog vier speeldagen te gaan is het nog altijd ongemeen spannend voor Play-Off 1. Welke clubs gaan Racing Genk vergezellen voor de titelstrijd? De Limburgers zijn mathematisch al zeker van deelname aan Play-Off 1.

Club Brugge (49 punten)
Programma:
Anderlecht (uit)
STVV (thuis)
Eupen (uit)
Moeskroen (thuis)

Kans: 100 procent
Club zetten we er vooral voor de vorm nog bij. KAA Gent en Charleroi hebben nog een theoretische kans om Blauw-Zwart voorbij te steken als het geen punten meer haalt. Dat is uitgesloten als we het schema bekijken. Meer nog: gebaseerd op de topper tegen KRC Genk zou het ons niet verbazen als Club voor het eerst sinds 1998 gaat winnen op het veld van Anderlecht, steevast een aartsmoeilijke match voor Club.

Standard (46 punten)
Programma:
KAA Gent (uit)
Moeskroen (thuis)
Cercle Brugge (uit)
Waasland-Beveren (thuis)

Kans: 99 procent
Sinds afgelopen weekend staat Standard op plaats drie, want Antwerp pakte geen punten. Na een non-match op het veld van KRC Genk is er nog altijd geen man overboord. Lokeren ging simpel voor de bijl. Onder Michel Preud'homme zet Standard duidelijk stappen vooruit. De kans is dan ook reëel dat Preud'homme zijn ex-club KAA Gent komend weekend een kater bezorgt.

Antwerp (45 punten)
Programma:
Racing Genk (uit)
Eupen (thuis)
Charleroi (thuis)
KV Kortrijk (uit)

Kans: 90 procent
Antwerp haalde nul punten uit de laatste twee wedstrijden. Moeten de fans zich zorgen maken met een verplaatsing naar leider KRC Genk in het verschiet? Eigenlijk niet. Antwerp heeft nog altijd een bonus van zeven punten op KAA Gent en Charleroi. Het ontvangt nog Eupen op de Bosuil. Na die wedstrijd zou Antwerp quasi zeker moeten zijn.


STVV (43 punten)
Programma:
Charleroi (thuis)
Club Brugge (uit)
Moeskroen (uit)
KAA Gent (thuis)

Kans: 60 procent
Marc Brys blijft uitstekend werk leveren met een beperkt budget. Zelfs de transfers van Casper De Norre en Roman Bezus hebben weinig veranderd bij STVV. De Truienaars zijn heel constant en kennen zelden een off-day. Sprankelend was het niet tegen Zulte-Waregem, maar Brys pakte toch weer een belangrijk puntje op verplaatsing. Het programma van STVV is wel nog behoorlijk moeilijk, met drie concurrenten voor Play-Off 1 en de revelatie van de laatste weken.

Anderlecht (41 punten)
Programma:
Club Brugge (thuis)
Lokeren (uit)
KV Kortrijk (thuis)
KV Oostende (uit)

Kans: 70 procent
De goal van Yannick Bolasie tegen Antwerp zou wel eens het sleutelmoment kunnen zijn. Anderlecht had die drie punten hard nodig en kan nu wat rustiger ademen. Bovendien heeft het vergeleken met de concurrentie een relatief eenvoudig programma. Club Brugge ontvangen wordt niet simpel, maar Sporting Lokeren is bijna zeker van degradatie en KV Oostende heeft het bijzonder moeilijk tegen topclubs.

KAA Gent (38 punten)
Programma:
Standard (thuis)
Zulte-Waregem (uit)
KV Oostende (thuis)
STVV (uit)

Kans: 25 procent
KAA Gent heeft het laten afweten in twee heel belangrijke wedstrijden. Zowel Moeskroen als Waasland-Beveren pakten hun scalp. Nu volgt een topper tegen Standard. Als het elftal van Jess Thorup die match ook verliest, zou het wel eens over kunnen zijn. Eén troost: in de Croky Cup kan Gent wel nog een prijs winnen. 

Sporting Charleroi (38 punten)
Programma:
STVV (uit)
Racing Genk (thuis)
Antwerp (uit)
Eupen (thuis)

Kans: 10 procent
Charleroi is altijd een gevaarlijke klant, maar de zege op het veld van KV Kortrijk was wel erg gelukkig. De winnende goal viel pas in minuut 94 en was niet verdiend. De Henegouwers hebben eigenlijk niet de kwaliteiten voor Play-Off 1, maar echt inzakken doen ze ook nooit. Coach Felice Mazzu levert ook dit seizoen weer uitstekend werk.

KV Kortrijk (34 punten)
Programma:
Waasland-Beveren (uit)
Cercle Brugge (thuis)
Anderlecht (uit)
Antwerp (thuis)

Kans: 1 procent
KV Kortrijk staat liefst zeven punten achter op Anderlecht, de nummer zes. Er volgt nog een rechtstreekse confrontatie op de voorlaatste speeldag, maar de vraag is of Kortrijk dan nog meedoet de een plaatsje bij de eerste zes. Kortrijk heeft een degelijk seizoen gespeeld, maar Play-Off 1 is met deze kern toch wat te hoog gegrepen.