“Voetbalbond mag niet toelaten dat KV Mechelen mag promoveren”

“Voetbalbond mag niet toelaten dat KV Mechelen mag promoveren”

18-02-2019 09:23 Laatste update: 09:33
21

De titelstrijd in de Proximus League is ongemeen spannend. KV Mechelen en KFCO Beerschot Wilrijk hopen volgend jaar in de Jupiler Pro League te spelen. Volgens Denis Prychynenko mag er evenwel maar één ploeg promoveren.

KV Mechelen won de eerste periodetitel. In het tweede periodekampioenschap staat Beerschot Wilrijk dan weer aan de leiding. Een titelmatch kan dus nog volgen, maar Prychynenko vindt niet dat die er hoeft te komen. "De voetbalbond zal niet toelaten dat KV Mechelen mag promoveren na wat er eind vorig seizoen is gebeurd", verwijst de verdediger van Beerschot Wilrijk in Gazet van Antwerpen naar Operatie Propere Handen, waarbij KV Mechelen verdacht wordt van matchfixing.

Prychynenko hielp zijn ploeg afgelopen weekend mee aan een zege in Lommel. Via een strafschop wist hij te scoren. "Dat het spannend is bovenaan? Ik hou daar wel van. Wie daar niet mee kan omgaan als voetballer, moet maar gaan studeren. Stress is in feite niet nodig. Ik ben ervan overtuigd dat Beerschot-Wilrijk zal promoveren."

Lees ook: KV Mechelen is nog niet van Beerschot Wilrijk af, Ratten winnen in Limburg