OFFICIEEL: Weiler ontslagen bij Luzern, andere ex-Anderlecht-man neemt even over

OFFICIEEL: Weiler ontslagen bij Luzern, andere ex-Anderlecht-man neemt even over

18-02-2019 07:14
4

René Weiler is niet langer meer de trainer van FC Luzern. De Zwitserse eersteklasser liet weten dat de voormalig trainer van Anderlecht bedankt werd voor bewezen diensten. Onder meer Thomas Binggeli vervangt hem tijdelijk. 

Sportief directeur Remo Meyer van Luzern liet weten: "De afgelopen weken werd duidelijk dat er een verschil was tussen de visie van het bestuur en die van de trainer onder meer over de kwaliteit van de groep en de verdere ontwikkelingen van de spelersgroep. Samen kwamen we tot de conclusie dat verder samenwerken geen mogelijkheid was."

Opvallend: Thomas Binggeli en Manuel Klökler nemen tijdelijk de taken van Weiler over bij Luzern. Tot nu toe fungeerden de twee als assistent van Weiler. Binggeli werkte ook samen met Weiler bij Anderlecht. Luzern laat wel nog weten op zoek te zijn naar een nieuwe trainer. 'Daar gaan we wel onze tijd voor nemen', klinkt het in Zwitserland.

Weiler pakte met Anderlecht destijds de landstitel, maar werd in september van 2017 ontslagen in Brussel. In juni 2018 ging hij aan de slag bij Luzern. Na 21 speeldagen staat die club pas zevende van de tien in de stand met 25 punten.