'Amuzu kreeg racistische opmerkingen van Antwerp-fans na VAR-beslissing'

'Amuzu kreeg racistische opmerkingen van Antwerp-fans na VAR-beslissing'

Gepubliceerd: zondag 17 februari 2019 om 23:30zo 17-02-2019 om 23:30

Laatste update: zondag 17 februari 2019 om 23:45zo 17-02-2019 om 23:45

Francis Amuzu kreeg tijdens de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht (0-1) racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. Dat blijkt uit een post op Instagram dat door de flankspeler zelf werd gedeeld.

De thuisploeg leek tien minuten voor affluiten een penalty te krijgen na een fout van Didillon op Lamkel Zé. Na tussenkomst van de VAR corrigeerde scheidrechter Van Driessche echter zijn beslissing. Enkele supporters van Antwerp waren het daar duidelijk niet mee eens.

Amuzu was op dat moment aan het opwarmen en kreeg volgens een post op Instagram racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. "Racisme gaat te ver! Omdat Antwerp geen penalty kreeg werd Amuzu die aan het opwarmen was uitgescholden voor nutella, neger, stront, ... Nergens respect bij Antwerp (en ook andere ploegen)", staat te lezen in de post die Amuzu deelde.

Antwerp-doelman Jens Teunckens reageerde meteen en nam het op voor Amuzu. "Dit is iets wat echt niet kan. Respect moet altijd aanwezig zijn... Hier bereik je als mens niet mee om dit te doen. Maar ik weet ook 100% zeker dat dit niet de 'die hard' Antwerp-fans waren!! Deze zouden dit nooit doen en zijn er echt enkel om ons op eender welk moment te steunen... Maar dit gedrag blijft onaanvaardbaar!!! Want vorige week werden er ook spelers van onze ploeg uitgescholden als "bananenplukker". Dit zijn gewoon dingen die niet kunnen en nergens thuishoren!!! Dus denk aub 2x voor je zo iets zegt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws