Clement zet spelers met voeten op de grond: Match van jongens tegen mannen

Clement zet spelers met voeten op de grond: "Match van jongens tegen mannen"

17-02-2019 23:12
14

Philippe Clement heeft bij zijn terugkeer naar het Jan Breydelstadion niet kunnen winnen. KRC Genk verloor zondagnamiddag met 3-1 van Club Brugge en ziet zijn voorsprong in het klassement slinken naar acht punten. Clemen zette zijn spelers met de voeten op de grond na de match.

"De eerste helft bepaalde de richting van het spel. We speelden als jongens tegen mannen. We wonnen geen duels, konden op dit veld niet ons geliefkoosde voetbal brengen en probeerden het met een ander soort voetbal", vertelt Clement volgens Sporza. "Met twee spitsen wilden we sneller op zoek gaan naar diepgang, maar dat kwam er helemaal niet uit. Misschien hadden we wel te veel zelfvertrouwen."

"De tweede helft was beter, maar het kwaad was dan al geschied. De dubbele achterstand bleek te groot. Of we beter werden door Pozuelo? Het heeft invloed gehad, net als Vanaken bij Club en Carcela bij Standard is hij onze draaischijf. Ik kan echter niet op hem rekenen tijdens de trainingsweek en dat is vervelend. Dat beïnvloedt ook de ploeg."

"De kloof is nog altijd groot, maar van een mentale tik wil ik niet spreken. Ons niveau was maar één helft ondermaats. In de tweede hebben we onze voet naast die van Club kunnen zetten, maar konden we onze kansen niet verzilveren. Al het goede van de voorbije maanden wil ik niet in twijfel trekken door die eerste 45 minuten", besluit de coach van Genk.

Lees ook: Ging Clement in de fout tegen Club? "Genk verloochende zichzelf een beetje"