Ging Clement in de fout tegen Club? Genk verloochende zichzelf een beetje

Ging Clement in de fout tegen Club? "Genk verloochende zichzelf een beetje"

17-02-2019 22:25
6

KRC Genk heeft zondagnamiddag met 3-1 verloren op het veld van Club Brugge. Philippe Clement pakte in het Jan Breydelstadion uit met een experimentele basiself, maar die keuze viel niet goed uit. Dat zag ook Peter Vandenbempt.

"Clement heeft niet gegokt. Dat was een weloverwogen keuze. Er is op dat systeem getraind op stage in Spanje", vertelde Vandenbempt tijdens Sportweekend. "Wat we wel moeten concluderen, is dat het niet gewerkt heeft. Genk heeft zichzelf een beetje verloochend. Het heeft tot nu het hele kampioenschap gedomineerd met kort en vloeiend combinatievoetbal en nu was er dan plots een ander systeem."

 "Wat mij nog het meest verbaasd heeft, is dat Clement in dat systeem gebleven is. Ook toen het niet bleek te lopen in de eerste helft. Hij heeft wel twee spelers gewisseld met Pozuelo en Gano. Clement had die keuze ook deels gemaakt op basis van het veld dat onbespeelbaar was. Hij wou iets directer gaan voetballen, een beetje meer met lange ballen en niet van achteruit. Maar van zodra Pozuelo erbij kwam, bleek Genk ook in dat systeem terug te grijpen naar wat het kent: kort combinatievoetbal. Clement heeft iets geprobeerd en het is mislukt, dat kan gebeuren", besloot Vandenbempt.

Lees ook: Moet Genk zich zorgen beginnen maken? "Club heeft een statement gemaakt"