Moeskroen zet sterke reeks verder met vlotte zege tegen Cercle Brugge

17-02-2019 21:55 Laatste update: 22:17
2

Royal Excelsior Moeskroen blijft ongeslagen in 2019. De troepen van Bernd Storck wonnen zondagavond met 2-0 tegen Cercle Brugge en boeken vijftien op vijftien in de Jupiler Pro League.

De thuisploeg nam de wedstrijd resoluut in handen in de eerste helft, maar veel kansen vielen er niet te noteren. Cercle kon daar weinig tegenover zetten, al werd een goal Marega -terecht- afgekeurd voor buitenspel. Na de rust brak de wedstijd op Le Canonnier helemaal los.

Na amper 40 seconden in de tweede helft hing de bal al tegen de netten. Awoniyi kapte zich mooi vrij in de zestien en draaide het leer kan voorbij doelman Nardi. De bezoekers uit Brugge kregen geen tijd om te bekomen, want amper vijf minuten later werd de score verdubbeld.

Awoniyi kreeg te veel ruimte na balverlies van Traoré. De aanvaller was niet zelfzuchtig en bood Amallah de 2-0 aan. Na het tweede doelpunt was de veer gebroken bij Cercle, dat op weg leek naar de slachtbank. Awoniyi en Benson lieten de kansen echter onbenut, waardoor de score lang onveranderd bleef. Maar in de toegevoegde tijd kon Pierrot nog een doelpuntje meepikken en de 3-0 eindstand vastleggen.