Anderlecht zet belangrijke stap richting Play-Off 1: Verdiend was dit niet

Anderlecht zet belangrijke stap richting Play-Off 1: "Verdiend was dit niet"

17-02-2019 21:28
13

Fred Rutten heeft met RSC Anderlecht zondagnamiddag drie punten gepakt op het veld van Royal Antwerp FC. Paars-wit won op een diefje dankzij een doelpunt van Yannick Bolasie in de toegevoegde tijd. Niet helemaal terecht volgens de Nederlandse coach.

"Een verdiende zege kan ik dit in alle objectiviteit niet noemen. De wedstrijd was eigenlijk op alle vlakken in evenwicht, het aantal kansen ook", vertelt Rutten na de wedstrijd volgens Sporza. "In het verleden hebben we dit soort matchen vaak onverdiend verloren. Nu pakken we eindelijk eens de zege en daar zijn we heel erg blij mee."

 "Antwerp was beter in de eerste helft, maar wij waren beter in de tweede. Wat ik wel vaststelde, is dat we in het begin van de partij onze wil konden opleggen, maar dat we dat initiatief na een kwartier domineren zomaar weggaven. We herpakten ons na de rust, creëerden niet zozeer meer kansen dan hen, maar we hadden wel het betere van het spel."

 "Waar ik me aan optrek na deze overwinning? Vanaf het begin van mijn opdracht hier wist ik dat we een lange weg gingen moeten afleggen richting Play-off 1. De eerste stap daarvan is gezet", besluit Rutten.