Moet Genk zich zorgen beginnen maken? Club heeft een statement gemaakt

Moet Genk zich zorgen beginnen maken? "Club heeft een statement gemaakt"

17-02-2019 21:09
13

Volgens Peter Vandenbempt is de overwinning van Club Brugge tegen KRC Genk slechts een momentopname, al maakte Blauw-Zwart wel een statement volgens de analist. De troepen van Ivan Leko wonnen zondagnamiddag met 3-1 en verkleinden de kloof met leider Genk tot acht punten.

"Het is een momentopname. Ivan Leko had vooraf wel gezegd dat dit een moment was om te laten zien wie de beste ploeg van het land is. En momenteel, is dat Club Brugge. In die eerste helft was het dat zelfs met grote voorsprong", aldus Vandenbempt op de website van Sporza.

"Maar als je het hele seizoen en het aantal punten bekijkt, het aantal gewonnen wedstrijden, de gemaakte doelpunten, de tegendoelpunten, ... dan is Genk nog altijd de beste ploeg. Club heeft nog veertien matchen om te laten zien dat het op het einde van de rit, als het echt telt, ook nog de beste club van het land is."

 "Club heeft wel een statement gemaakt vandaag. Het heeft laten zien dat het nog leeft ondanks een moeilijke herstart na de winterstop met vijf op twaamf en enkele strubbelingen links en rechts. Het heeft laten zien dat er nog chemie is, dat het nog goed kan voetballen - zelfs op een zeer moeilijk bespeelbaar veld - en dat het uitblinkers heeft met Wesley en Schrijvers. Club zal niet over zich heen laten lopen. Club staat er", besloot Vandenbempt.