Geen steun voor Van der Bruggen: 'Kon ook wijzen naar blunders van ploegmaats'

Geen steun voor Van der Bruggen: 'Kon ook wijzen naar blunders van ploegmaats'

17-02-2019 20:44
2

Hannes Van der Bruggen was niet te spreken over ref Verboomen na het verloren duel tegen Charleroi. Volgens de kapitein van KV Kortrijk ging de scheidsrechter meermaals in de fout. Hij kwam na de wedstrijd dan ook met een bizarre suggestie.

Zo gaf Van der Bruggen aan dat hij Sébastien Delferière en Bart Vertenten graag opnieuw in de JPL zou zien fluiten. Volgens hem daalt het niveau van het huidige scheidsrechterskorps dan ook wekelijks. Bij Het Nieuwsblad was chef voetbal Ludo Vandewalle streng voor de uitspraken van Van der Bruggen.

De schuld afschuiven
'De oproep kadert in het welbekende afschuiven van de schuld op de ref. Van der Bruggen had ook kunnen wijzen op de verdedigende blunders van zijn ploegmaats bij Kortrijk bij de twee tegengoals voor Charleroi', klinkt het.

'Maar dat is natuurlijk moeilijker, naam en paard noemen van mensen met wie je dagelijks in de kleedkamer zit. We hebben misschien al betere scheidsrechters gehad. Misschien, want de verliezers zeuren al jaar en dag over het niveau van de refs. Van der Bruggen voegt er nog een absurde suggestie aan toe. De winnaars hoor je nooit', aldus chef voetbal Ludo Vandewalle.

 Lees ook: Van der Bruggen slaat mea culpa na kritiek op ref en vraag om Delferière