UPDATE: Italiaanse voetbalbond zet Serie C ploeg uit competitie na 20-0 verlies

UPDATE: Italiaanse voetbalbond zet Serie C ploeg uit competitie na 20-0 verlies

18-02-2019 19:23 Laatste update: 19:23

Bizarre taferelen in de Serie C, het derde niveau van Italië. As Pro Piacenza verloor zondagmiddag met 20-0 bij AC Cuneo 1905. In de rust stond het al 16-0.

Piacenza is de hekkensluiter van de Serie C en kampt met grote problemen, op alle vlakken. Omdat de clubleiding sinds oktober niet meer betaalt, is de complete selectie inclusief technische staf in staking gegaan. Piacenza móést zondag echter in actie komen om een straf van de Italiaanse voetbalbond te ontlopen. Dat leverde bizarre taferelen op.

De ruststand bij Cuneo - Piacenza wasna 45 minuten spelen 16-0. De bezoekers stonden met zeven spelers op het veld, allemaal uit de jeugd en in de leeftijd van zestien tot negetien. Verder was de bank leeg en werd de technische staf vervangen door één van de jeugdspelers. Hij is slechts negentien jaar oud. Het gerucht gaat zelfs dat een achtste jongen niet mee mocht doen, omdat hij zijn spelerspas was vergeten mee te nemen.

Pro Piacenza staat onderaan in de Serie C met slechts acht punten na twintig wedstrijden. Sommige teams hebben al 27 competitieduels gespeeld.

Update 18-2, 19.24 uur: Pro Piacenza is een dag na de bizarre 20-0 nederlaag alsnog uit de competitie gehaald. De Serie C-club reisde zondag met zeven jeugdspelers naar Cuneo af om juist dat te voorkomen. 'Pro Piacenza heeft de kans gekregen om dit te vermijden, maar heeft die kans niet gegrepen. Deze beslissing zat er vroeg of laat aan te komen', stelt Francesco Ghirelli, president van de Italiaanse voetbalbond (FIGC).

De uitsluiting is het gevolg van de financiële problemen waarmee de club kampt. Eind december gingen de spelersgroep en technische staf al massaal in staking, omdat de salarissen al maandenlang niet uitbetaald waren. Voor Cuneo is het een tegenvaller: de 20-0 zege wordt omgezet in een reguliere 3-0. Glenn Schrader [7:23 PM]