Nieuwkomer Bolasie zorgt voor delirium bij Anderlecht na late goal tegen Antwerp

17-02-2019 19:52 Laatste update: 20:00
85

Anderlecht heeft een bijzonder goede zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. In het slot van de wedstrijd wist het nog te scoren: 0-1 winst.

Van een studieronde was hoegenaamd geen sprake in deze wedstrijd. Een stevig begin, enkele kleine kansen en heel wat geroep en gezangen van de Antwerpse fans. Het vuur zat zeker in deze partij, de neutrale toeschouwer kon er maar van genieten.

De beste (maar kleine) kansen waren ook voor de thuisploeg. Doelpunten puurde het daar echter niet uit. Dat het uiteindelijk nog 0-0 bij rust stond was vooral een geruststelling voor Anderlecht. Paars-wit moest in de tweede helft toch uit een ander vaatje tappen.

Al slapend uit de kleedkamer
De tweede helft was van mindere orde. Beide ploegen leken wat in slaap gevallen te zijn, de grote kansen bleven dan ook uit. Het leek een wedstrijd te gaan worden waarin één doelpunt over de winnaar kon beslissen.

Ingrepen van Rutten (de inbreng van Antonio Milic en Alexis Saelemaekers) zorgden ook niet meteen voor een groot verschil. Sinan Bolat en Thomas Didillon kregen het ondanks de lentetemperaturen toch koud.

Spannend slot
Tien minuten voor tijd werd werd het wel warm in de zestien van Anderlecht. Thomas Didillon raakte Didier Lamkel Zé (licht) en gaf The Great Old een strafschop. Na een ingreep van de VAR werd er echter geoordeeld dat de Kameroener te theatraal neerging.

Antwerp ging op zoek naar de overwinning en kreeg de beste kansen. Het doelpunt viel er ook, voor Anderlecht. In de allerlaatste minuut kon Yannick Bolasie dan toch eens flitsen. Hij maakte er 0-1 van. Owusu kreeg nog dé kans op de gelijkmaker, Didillon pakte uit met een geweldige redding en hield de nul.

Door de winst springt Anderlecht helemaal over Gent en zit het wat veiliger op de zesde plek. Het heeft drie punten voorsprong op de Buffalo's. Antwerp blijft steken op de vierde plek en heeft één punt achterstand op Standard.

View this post on Instagram

@royal_antwerp_fc werd helemaal genekt door @rscanderlecht. In het slot van de partij scoorde @yannickbolasie de winning goal! 😮 #anderlecht #antwerp