KV Mechelen is nog niet van Beerschot Wilrijk af, Ratten winnen in Limburg

17-02-2019 17:52
2

In de Proximus League blijft het spannend. KFCO Beerschot Wilrijk won immers met 0-2 van Lommel en beent in het tweede periodekampioenschap KV Mechelen bij bovenaan de stand.

Vrijdag legde KV Mechelen de druk bij Beerschot Wilrijk. Malinwa won immers met 0-3 van Tubize. De kloof tussen de nummers één en twee was daardoor weer even drie punten. Onder een Limburgs zonnetje en met extra supporters van de Ratten op de tribune met dank aan een geste van de thuisploeg, wist Beerschot de kloof weer ongedaan te maken en terug over Mechelen te springen in de stand.

Na 23 minuten kwam Beerschot Wilrijk op voorsprong. Joren Dom pakte uit met een verre voorzet. Marius Noubissi pakte aan de op de borst en nam nadien doelman Gaëtan Coucke te grazen. De beslissing viel pas diep in de tweede helft. Timo Cauwenberg maakte een overtreding in de zestien. De verdediger mocht inpakken met rood en de bal ging op de stip. Denis Prychynenko beef koel en zette vanaf elf meter de 0-2 op het bord.