Rampmiddag Real Madrid: thuisnederlaag tegen laagvlieger en rood voor Ramos

17-02-2019 14:00
1

Vier dagen na de overwinning in de Johan Cruijff Arena is Real Madrid voor eigen publiek tegen een enorme zeperd aangelopen. Girona, degradatiekandidaat in de Primera Division, won met 1-2 in Madrid.

Zonder onder meer bankzitters Gareth Bale, Vinicius Junior en Nacho, maar met Thibaut Courtois speelde Real een stroperige eerste helft tegen het stugge Girona. Nadat Lucas Vazquez nog een goede kans had gemist, was het in de 25e minuut wél raak. Op aangeven van Toni Kroos scoorde Casemiro. Een corner van Kroos werd weggewerkt, maar de Duitser kreeg de bal opnieuw voor z'n voeten. Enkele tellen later vond hij het hoofd van Casemiro, die binnen knikte.

Na de pauze leek De Koninklijke gas terug te geven. Girona profiteerde optimaal. Topscorer Christian Stuani trok de stand in de 65 minuut gelijk vanaf de stip. Sergio Ramos had hands gemaakt in het strafschopgebied. Even later werd het nóg erger voor Real. Courtois werkte een schot niet goed weg en Portu kon van dichtbij afronden: 1-2.  Vlak voor tijd kreeg Ramos vanwege een elleboogstoot zijn tweede gele kaart.

Girona, dat vlak boven de rode streep staat in Spanje, wist de overwinning over de streep te trekken. Een fikse domper voor Real, dat koploper FC Barcelona zaterdagavond al zag winnen van Real Valladolid (1-0). De achterstand blijft nu negen punten. Atlético Madrid, de nummer twee van de ranglijst, heeft twee punten meer dan Real: 47 om 45.

Op 5 maart gaat Ajax op bezoek in Madrid. Dan staat de return in de achtste finale van de Champions League op de rol. Real verdedigt in Spanje een 2-1 voorsprong. Ajax zal dus minimaal twee keer moeten scoren.