Rutten blijft uiterst kritisch: ''Ik heb schrik dat de spelers gaan omvallen''

Rutten blijft uiterst kritisch: ''Ik heb schrik dat de spelers gaan omvallen''

17-02-2019 13:49
3

Sinds zijn komst bij Anderlecht heeft trainer Fred Rutten zich al meermaals kritisch uitgelaten over de fysiek paraatheid van zijn spelersgroep. Rutten geeft tegenover Het Laatste Nieuws dat hij een hogere standaard gewoon is. "De intensiteit is niet zoals ik gewend ben, neen."

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Rutten daarom in vergelijking met het trainingsschema van voorganger Hein Vanhaezebrouck liefst vijf trainingen geschrapt voor de winterstage in Spanje. De Nederlander ontkent dat. "Ik heb zélf een programma opgesteld. Hoe kon ik dan dingen schrappen? Mijn zogezegd lichte aanpak is trouwens logisch: ik kan momenteel niet te veel belasten - ik heb schrik dat de spelers gaan omvallen'', blijft Rutten uiterst scherp.

Rutten verklaart zich met betrekking tot die laatste kritische noot nader. ''Heel objectief: wie heeft de voorbije zes maanden álles gespeeld? Enkel de keeper (Thomas Didillon, red.). Anderen zijn wel fit, maar niet topfit - ze missen wedstrijdritme. Da's lastig, de Belgische competitie vraagt fysiek veel'', aldus Rutten.

Lees ook: Anderlecht-coach Rutten is duidelijk: ''De lat kan en moét hoger''