Custovic reanimeert Waasland-Beveren: Bosniër bewijst crisismanager te zijn

Custovic reanimeert Waasland-Beveren: Bosniër bewijst crisismanager te zijn

17-02-2019 11:51
2

Voor Waasland-Beveren werd het een geweldige zaterdagavond. Door de zege tegen KAA Gent (2-0) is de club weer drie punten verder weggeslopen van rode lantaarn Sporting Lokeren. En dat allemaal dankzij Adnan Custovic.

De Bosniër nam in de herfst over van Yannick Ferrera, die met zijn troepen amper één keer kon winnen. Onder Custovic transformeerde Waasland-Beveren tot een te duchten tegenstander die geregeld punten wegkaapt. Opvallend: dat doet het ook tegen de topploegen. Zo gingen voor Gent ook Club Brugge en Royal Antwerp FC voor de bijl.

Als je de cijfers van Custovic afweegt tegen die van Ferrera, is het verschil ook kristalhelder. Onder zijn voorganger behaalde Waasland-Beveren slechts elf punten in vijftien wedstrijden. Dat komt neer op een percentage van net geen 25 procent. Dan doet Custovic een pak beter. In elf wedstrijden boekte hij een veertien op 33, goed voor 42,4 procent van de punten.

Custovic is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Vorig seizoen loodste hij KV Oostende ook weg uit de onderste regionen nadat de kustjongens onder Yves Vanderhaeghe dramatisch aan de competitie begonnen waren.