'Shock contender uit Londen, ook Liverpool in de markt voor De Ligt'

'Shock contender uit Londen, ook Liverpool in de markt voor De Ligt'

17-02-2019 10:57
1

Arsenal is een 'shock contender' in de strijd om de handtekening van Matthijs de Ligt. Dat schrijven althans de Engelse boulevardmedia zondag, waaronder The Sun en The Daily Mirror.

De negentienjarige aanvoerder van Ajax werkte bij Ajax al samen met Arsenal-iconen als Dennis Bergkamp en Marc Overmars en zou een groot fan zijn van The Gunners. Overmars, directeur spelersbeleid in Amsterdam, is bovendien in beeld om als director of football aan de slag te gaan in het Emirates Stadium, waardoor de twee samen de overstap kunnen maken naar Londen.

Een mogelijke transfer van De Ligt naar Arsenal hangt wel af van de sportieve prestaties dit seizoen. Alleen als de ploeg van manager Unai Emery zich plaatst voor de Champions League en Arsenal de dure Mesut Özil weet te lozen, is de club in staat om mee te bieden voor de Oranje-international. Ajax vraagt zo'n 75 tot 80 miljoen euro voor De Ligt, menen The Sun en The Mirror.

Arsenal krijgt onder meer concurrentie uit eigen land. De boulevardkranten schrijven dat Liverpool-manager Jürgen Klopp ook zeer gecharmeerd is van De Ligt, die de concurrentie kan aangaan met Virgil van Dijk en Joe Gomez. Manchester City op zijn beurt ziet in De Ligt op termijn de opvolger van Vincent Kompany.

Ook FC Barcelona, Bayern München en Juventus worden regelmatig met De Ligt in verband gebracht.