Degryse herinnert Genk aan Boussoufa-scenario: 'Koekje van eigen deeg?'

Degryse herinnert Genk aan Boussoufa-scenario: 'Koekje van eigen deeg?'

17-02-2019 10:09 Laatste update: 10:25
3

Blijft Alejandro Pozuelo of verlaat hij Racing Genk? Deze vraag houdt de koploper uit de Jupiler Pro League nu al dagen in zijn greep. Het doet Marc Degryse denken aan de situatie van Mbark Boussoufa en Anderlecht in het seizoen 2010/11. 

''Ik stel mij de vraag of ze zich in Genk herinneren hoe zij in 2011 kampioen zijn geworden... Op 11 maart, kort voor de play-offs, vertrok bij Anderlecht Mbark Boussoufa naar Anzhi. Anderlecht had op dat moment één punt meer, of zo, dan Genk. Op het eind werd Genk kampioen en is Anderlecht zonder Boussoufa derde geëindigd. Nu zou Genk een koekje van eigen deeg kunnen krijgen'', waarschuwt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Degryse denkt echter dat het niet zover zal komen bij Genk. ''Met of zonder Pozuelo, ik geloof dat Genk kampioen wordt.'' Degryse verwacht bovendien dat er veel moet gebeuren als Genk de titel uit de handen wil laten glippen. ''Tenzij 'Pozo' tóch vertrekt, én Trossard valt weer uit, én ze halen de halve finale van de Europa League. Ja, dan kunnen ze nog in de problemen komen.''