Vanaken laat Wesley weer scoren voor Club Brugge: Een meesterzet van hem

Vanaken laat Wesley weer scoren voor Club Brugge: "Een meesterzet van hem"

17-02-2019 08:48
4

Is Wesley Moraes helemaal terug bij Club Brugge? Na een periode zonder doelpunten kon de Braziliaan op korte tijd drie keer scoren. Daar lijkt Club Brugge Hans Vanaken voor te mogen bedanken.

Wesley zocht al een tijdje naar een doelpunt. Dat kwam er ook uiteindelijk, via strafschop. Vanaken mocht tegen KVO een strafschop schieten, maar gaf Wesley de bal. Die deed de netten trillen. Een belangrijke zet van Vanaken, zo blijkt.

"Zo zie je maar hoe belangrijk zijn penaltygoal is geweest op Oostende. Het was een meesterzet van Vanaken om die strafschop over te laten aan Wesley. Vanaken besefte hoezeer een spits emotioneel afhankelijk is van 'scoren", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Ik maakte hetzelfde mee met Luc Nilis, destijds. Ik heb vaak geprobeerd om Luc een goaltje aan te bieden in een moeilijke periode voor hem. Vanaken en Vormer zijn spelers die hun eigen prestatie ondergeschikt maken aan het collectief", aldus de analist.

Wesley zit na 32 wedstrijden voetballen aan dertien doelpunten en zeven assists voor Club Brugge. Hij scoorde de voorbije weken tegen KV Oostende, Cercle Brugge en FC Salzburg.