Degryse begrijpt keuzes van Leko bij Club Brugge niet: 'Hij zit te prutsen'

Degryse begrijpt keuzes van Leko bij Club Brugge niet: 'Hij zit te prutsen'

17-02-2019 07:46
5

Ivan Leko koos de laatste weken niet langer voor Marvelous Nakamba. De middenvelder was vorig seizoen nog een sterkhouder bij Club Brugge, maar lijkt toch te moeten vrezen voor zijn plek. Marc Degryse begrijpt de keuzes van Ivan Leko toch niet helemaal.

"Ik vraag mij ook af met welke '6' Leko de komende maanden wil ingaan", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Nakamba of Rits? Het is opvallend hoe Club onder Leko in die twee seizoenen telkens een vliegende start nam. Vorig jaar was dat met Nakamba als '6', dit seizoen met Rits als '6'."

Sofyan Amrabat
Volgens hem is die derde optie, Sofyan Amrabat, geen keuze. "Twéé keer ging Leko ineens prutsen aan dat middenveld - vorig jaar met Clasie, dit keer met Amrabat. Sorry, Amrabat is niet beter dan Nakamba of Rits", is Degryse kritisch voor de Nederlander.

"Ik herinner mij een uitzending van Extra Time waarin mij de 'ja/neen-vraag' is gesteld: 'Is Amrabat nog uit de ploeg te denken?' Ik heb toen een beetje tegen de regels in geantwoord: 'Voorlopig niet.' Twee goeie matchen in acht maanden - mag het even bij een topclub als Club Brugge?"

Toch krijgt Amrabat heel wat speelminuten. Dat begrijpt Degryse niet. "Waarom wil Leko per se zijn gelijk halen met Amrabat? Nakamba is voor mij de meest zuivere '6' in de selectie. De beste Nakamba hoort de optie voor de toekomst te zijn", aldus de analist.