Zulte Waregem snoept na Anderlecht nu ook STVV punten af

Zulte Waregem snoept na Anderlecht nu ook STVV punten af

16-02-2019 21:53 Laatste update: 21:55
2

Zulte Waregem heeft opnieuw punten gepakt tegen een ploeg met Play-Off 1-ambities. Nadat het op de vorige speeldag 0-0 speelde tegen Anderlecht, hield het nu STVV op een 1-1 gelijkspel. 

Met het oog op Play-Off 1 mocht STVV geen punten laten liggen aan de Gaverbeek. De Kanaries namen het op tegen de ploeg die vorige week in Brussel RSC Anderlecht nog op 0-0 hield. De thuisploeg zorgde voor de eerste dreiging, maar Peeters en Harbaoui lieten de mogelijkheden liggen. Dat had mede de maken met een sterke doelman Steppe. Aan de andere kant kreeg Boli voor de pauze de grootste kans, maar oog in oog met Boli faalde de aanvaller.

Ook na de koffie bleef Steppe bij de pinken. Opnieuw hield hij Harbaoui van zijn honderdste treffer in de Jupiler Pro League. Na 67 minuten sloeg het noodlot toe bij Teixera. Geblesseerd moest de Portugees het veld verlaten. Mogelijk STVV zijn sterkhouder achterin een tijdje kwijt. Omdat een ongeluk nooit alleen komt, slikte STVV niet veel later de 1-0. Uitegerekend ex-Kanarie Peeters liet het Regenboogstadion opveren.

Met het mes op de keel en met nog een kwartier te gaan, kon STVV niet anders dan eindelijk voor de aanval te kiezen. Dat leverde ook meteen op. Ditmaal kon Boli Bossut wel te grazen nemen. STVV ging na de 1-1 nog op zoek naar meer, maar het bleef gelijk.