Manchester City worstelt op zandbak in Newport

16-02-2019 21:18

Manchester City heeft na negentig minuten werkvoetbal afgerekend met Newport County. Op het dramatisch slechte veld van de vijfdedivisionist maakte de ploeg van Pep Guardiola in de slotfase het verschil: 1-4.

City rekent moeizaam af met vijfdedivisionist
Manchester City - met Kevin De Bruyne negentig minuten op de bank en zonder Vincent Kompany - heeft na een ouderwetse partij vechtvoetbal de laatste acht van de FA Cup bereikt. De miljoenenploeg van Pep Guardiola had het lang moeilijk met vijfdedivisionist Newport County, maar door late goals van The Citizens bereikte de favoriet alsnog de kwartfinale. In de eerste helft werd City tot twee keer toe een penalty onthouden, maar na rust viel de goal alsnog. Leroy Sané verschalkte de doelman van Newport, die daarbij een bloedneus opliep. In de slotfase dacht Phil Foden het duel te beslissen, maar een knappe goal van Newport-spits Amond bracht de spanning twee minuten voor tijd heel even terug. Dat was echter van korte duur. Een tweede treffer van Foden en een knappe goal van Riyad Mahrez gooiden het duel alsnog in het slot voor The Citizens.

Historische goal Pizarro
Hertha BSC heeft in Berlijn het subtopduel met Werder Bremen niet weten te winnen. De ploeg uit de Duitse hoofdstad leek dankzij een goal van Davie Selke op winst af te stevenen, maar in de zesde minuut van de blessuretijd besliste Claudio Pizarro anders. De veertigjarige spits scoorde nu elk jaar sinds 1999 minstens één goal in de Bundesliga. Beide ploegen schieten weinig op met het punt, want de achterstand op nummer zes Eintracht Frankfurt blijft nu bij beide teams intact.

Griezmann helpt Atlético uit de brand
Atlético verloor wedstrijden van Real Betis en Real Madrid, waardoor laatstgenoemde ploeg weer aan kon haken in de top van Spanje. Eenvoudig ging het tegen Rayo niet voor Atlético. De ploeg van Diego Simeone, die deze week zijn contract verlengde, begon wel sterk, maar zakte daarna in. Rayo voetbalde zich in de wedstrijd, maar scoren lukte niet, mede dankzij een scherpe Jan Oblak.

Rayo maakte in de tweede helft meerdere keren aanspraak op de openingstreffer, maar de goal viel een kwartier voor tijd aan de andere kant. Een mislukt schot van Griezmann belandde achter de Rayo-doelman, die de inzet niet kon tegenhouden. Atlético staat weer tweede in Spanje, al komt Real dit weekend nog in actie.

Knockaert helpt Brighton aan zege
Brighton and Hove Albion heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. The Seagulls wonnen in eigen stadion met 2-1 van Derby County en Jurgen Locadia was met een goal belangrijk voor zijn ploeg. De voormalig PSV'er zette Brighton vlak voor rust namelijk op 2-0, nadat Anthony Knockaert (Ex-Standard) daarvoor al voor de 1-0 had gezorgd. Vlak voor tijd maakte good-old Ashley Cole de wedstrijd nog spannend namens Derby, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Locadia viel overigens tien minuten voor tijd uit met een blessure. Bij de bezoekers uit Derby stond Kelle Roos onder de lat, maar ook hij kon de nederlaag van zijn ploeg niet voorkomen.

Hoedt verliest weer met Celta
Celta de Vigo is voor de vierde keer in vijf wedstrijden tegen een nederlaag op gelopen. De ploeg leed op eigen veld een 4-1 nederlaag tegen Levante. De bezoekers stonden in de pauze met 0-2 voor door goals van José Morales en Coke, waarna Betis-huurling Ryad Boudebouz in de tweede helft een rode kaart kreeg bij Celta. Daarna vergrootten nogmaals Morales en Borja Mayoral de marge namens de bezoekers uit Valencia. Tussendoor redde Brais Mendez vanaf de stip nog de eer voor Celta.