Uitblinker van Standard: Ik heb al veel geleerd van Preud'homme

Uitblinker van Standard: "Ik heb al veel geleerd van Preud'homme"

16-02-2019 18:15

Standard is goed op weg om titelkandidaat te worden. Lokeren ging vrijdag nog met 3-1 voor de bijl. Razvan Marin is uitblinker bij Standard en ziet dat Michel Preud'homme veel invloed heeft.

Marin had het aanvankelijk moeilijk om zijn plaats te vinden, maar komt nu bovendrijven. Hij dankt daarvoor de coach. "Preud'homme wil hier op lange termijn iets uitbouwen, de club nog professioneler maken. Hij brengt zijn winnaarsmentaliteit en zijn honger naar titels en trofeeën over op de groep. Ik heb al veel geleerd sinds hij hier het roer overnam", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Dat verliep moeilijker onder voorganger Ricardo Sa Pinto, die nu bij Legia Warschau traint. "Er zijn veel verschillen tussen hen. Ten eerste hebben ze een andere persoonlijkheid. Sá Pinto was één en al vuur, Preud'homme is rustiger. Als profspeler moet je je kunnen aanpassen aan mensen en aan een clubcultuur. Je moet openstaan voor verandering."

Op tactisch gebied ligt Preud'homme hem beter. "Voor mij was het gemakkelijk om me aan te passen aan de veranderingen onder Preud'homme, want bij Viitorul voetbalden we op dezelfde manier: in een 4-3-3 of een 4-2-3-1. Ik was gewend aan spelen op balbezit. Dat is het voetbal waar ik van hou. Voor de ploeg als geheel was het iets problematischer, want vorig seizoen speelden we directer, met lange ballen. Daarom vergde het tijd om te begrijpen wat de coach van ons verlangde. Dat is volstrekt normaal, een andere spelstijl ontwikkel je niet op één-twee-drie."