Verrassend: Hij kan één van de beste drie spelers ter wereld worden

Verrassend: "Hij kan één van de beste drie spelers ter wereld worden"

16-02-2019 15:01
9

Memphis Depay kan één van de beste drie spelers ter wereld worden. Dat is althans de mening van Rafael, de Braziliaanse rechtsback van Olympique Lyon. Volgens de ploeggenoot van Depay mist de 25-jarige aanvaller nu nog constantheid.

Depay, die vorig jaar nog 22 goals maakte voor Lyon, kwam dit seizoen pas zes keer tot scoren voor de Fransen. Zijn laatste goal dateert van november, maar toch denkt Rafael dat de Nederlander een grote toekomst tegemoet kan gaan. "Het is constantheid", vertelt de Braziliaan aan Omnisport. "Memphis kan ervan dromen om één van de drie beste spelers ter wereld te worden."

"Dan moet hij wel iedere wedstrijd geweldig spelen", vervolgt Rafael. "Een beetje zoals Messi, Ronaldo en Neymar dat doen. Of spelers die iets dichter bij hem staan, zoals Griezmann. Als Memphis constanter wordt kan hij dat niveau bereiken. In de ene wedstrijd is hij buitengewoon, maar in de andere wedstrijd speelt hij niet goed."

"Die balans moet anders, hij moet buitengewone wedstrijden afwisselen met goede wedstrijden. Nu zijn het geweldige wedstrijden die afgewisseld worden met slechte wedstrijden. Als hij dat kan veranderen kan het allemaal nog beter worden voor hem."