Symbolische cartoon over Coucke siert het kantoor van ... D'Onofrio

Symbolische cartoon over Coucke siert het kantoor van ... D'Onofrio

16-02-2019 14:49 Laatste update: 20:35
3

Luciano D'Onofrio heeft zijn sporen inmiddels meer dan verdiend in het Belgische voetbal. Eerst loodste de huidige sportief directeur van Royal Antwerp FC Standard Luik naar de absolute top en dat succesrecept kopieert hij nu in Deurne-Noord. Dat hij overal ten lande gegeerd is, mag wel duidelijk zijn.

Toen Het Nieuwsblad op bezoek ging voor een gesprek, zag het op het kantoor van D'Onofrio iets opvallends aan de muur hangen: een cartoon van Sven Hardies over ... Marc Coucke. Op de tekening valt te zien hoe een graaiende Coucke D'Onofrio uit de handen van Paul Gheysens, de grote man bij Antwerp, probeert te halen.

Een verwijzing naar de overname van Coucke bij Anderlecht. Toen de flamboyante zakenman bij zijn overname op zoek was naar een sportief leidersfiguur, passeerde de naam van D'Onofrio de revue. De Luikenaar naar Brussel halen bleek echter wishful thinking.

Zelf ontkent D'Onofrio overigens dat er ooit contact geweest zou zijn. "Over die zaken praat ik niet. Ik wil het ook niet weten. Aan mij persoonlijk heeft hij het in elk geval nooit gevraagd. Ze hebben me erover verteld. Maar ik heb er niks van gehoord", houdt hij zich oppervlakkig.