'Juve vreest transferoorlog en wijst De Ligt-alternatief aan van 50 miljoen euro'

'Juve vreest transferoorlog en wijst De Ligt-alternatief aan van 50 miljoen euro'

16-02-2019 13:01 Laatste update: 13:03

Matthijs de Ligt is nog altijd het belangrijkste doelwit van Juventus komende zomer, maar de Italiaanse kampioen heeft wel een alternatief aangewezen. In Turijn vrezen ze namelijk een transferoorlog rond de aanvoerder van Ajax, meldt Rai Sport.

Technisch directeur Fabio Paratici was woensdag in de Johan Cruijff Arena om De Ligt aan het werk te zien in het Champions League-duel met Real Madrid. Een dag eerder was hij al aanwezig bij AS Roma – FC Porto, waar zijn aandacht uitging naar Éder Militão. De 21-jarige Braziliaan maakt dit seizoen veel indruk bij de Portugese topclub en mag zich ook in de belangstelling verheugen van Real.

Toch denkt Juventus dat Militão een beduidend goedkopere optie kan zijn dan De Ligt. Hij heeft namelijk een transferclausule van vijftig miljoen euro in zijn contract. Ajax lijkt voor zijn aanvoerder aan een soortgelijk bedrag te denken als voor Frenkie de Jong, zo'n 75 miljoen euro. Onder meer Manchester City, Bayern München en FC Barcelona zijn ook in de markt voor De Ligt.