Degryse ziet in de Jupiler Pro League drie potentiële vervangers van Wesley

Degryse ziet in de Jupiler Pro League drie potentiële vervangers van Wesley

16-02-2019 11:15
1

Wesley Moraes staat er goed op bij vele scout in heel Europa. De kans is dan ook groot dat Club Brugge komende zomer de jackpot gaat verdienen aan de 22-jarige Braziliaan. Mocht Club Brugge haar spits inderdaad verkopen, dan ziet Marc Degryse drie mogelijke opvolgers in de Jupiler Pro League.

''Als je mij dan vraagt wie in België de potentie heeft om hem te vervangen, dan zeg ik Osimhen van Charleroi - een gewéldige spits'', toont Degryse zich een groot fan in Het Laatste Nieuws. Osimhen deed dit seizoen namens Charleroi al tien keer de netten trillen in 22 duels. Het is echter de vraag over de Wolfsburg-huurling komende zomer nog betaalbaar is voor Club. Ook voor Osimhen is de prijs ondertussen omhoog geschoten.

Mocht Osimhen onhaalbaal blijken, dan zou Degryse bij Royal Excel Moeskroen aankloppen voor Taiwo Awoniyi. ''Die werd het slachtoffer van de chaos die AA Gent was tot de komst van Thorup.'' Felipe Avannati van KV Kortrijk is optie nummer drie voor Degryse, al plaats de analist een kanttekening. ''Avenatti van Kortrijk is ook goed, maar hij lijkt mij meer het type voor Standard."