'Mertens zakt in de pikorde, China wordt een concrete optie voor Rode Duivel'

'Mertens zakt in de pikorde, China wordt een concrete optie voor Rode Duivel'

16-02-2019 10:30
9

Marek Hamsik besloot deze week na elf jaar en 520 officiële duels Napoli te verruilen voor een avontuur in China. De 31-jarige Slowaak tekende een lucratief contract bij Dalian Yifang, de club van Yannick Carrasco. Volgens Italiaanse media is de kans aanwezig dat Napoli komende zomer ook Dries Mertens naar China ziet trekken.

Football Italia schrijft zaterdag dat Dries Mertens niet meer voorkomt in de toekomstplannen van Napoli. Onze landgenoot zou tevens open staan voor de Chinese Super League. De speculaties over een afscheid aan het einde van het lopende seizoen nemen in Italië alvast toe. Mertens heeft bij Napoli nog een contract tot medio 2020, nadat hij zijn verbintenis in mei 2017 verlengde.

De 31-jarige Rode Duivel scoorde de afgelopen twee seizoenen aan de lopende band in de punt van de aanval. Hoewel de teller momenteel na 28 matchen op elf goals en zeven assists staat, is Mertens geen vaste titularis onder Carlo Ancelotti. Zo stond Mertens in slechts 13 van de 23 Serie A-duels aan de aftrap.

Zijn status lijkt niet meer te veranderen en van een contractverlenging lijkt geen sprake meer. Als Napoli nog wat aan Mertens wil verdienen, moet hij tijdens de komende transferperiode worden verkocht. China zou nu wel eens de nieuwe bestemming kunnen worden.