'Ik kan me niet voorstellen dat Vormer een contractverlenging van Leko voorstelt'

'Ik kan me niet voorstellen dat Vormer een contractverlenging van Leko voorstelt'

16-02-2019 07:47
5

Ivan Leko kent een moeilijke periode bij Club Brugge. De Kroaat won de titel wel met Blauw-Zwart, maar lijkt toch niet helemaal het vertrouwen van zijn bestuur te genieten. Marc Degryse beseft dat de komende weken bijzonder belangrijk worden voor Leko.

"Het is belangrijk voor Leko dat hij de komende maanden zijn sleutelspelers aan zijn kant houdt", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws. De analist zag Leko ook fouten maken de voorbije weken. "Ik hoop voor zijn ontwikkeling als trainer dat Leko over tien jaar wissels zoals die van Vormer tegen AA Gent en Wesley tegen Cercle Brugge niet meer herhaalt."

"Leko is een jonge coach die beslissingen neemt vanuit een oprechte voetbalvisie, en daarbij niet naar namen kijkt. Maar dat kun je niet volhouden. In de eindafrekening wordt dat je betaald gezet. Als Mannaert en Verhaeghe na het seizoen gaan horen bij Vormer, kan ik mij niet voorstellen dat Ruud zegt: 'Verleng 'm maar voor drie jaar.' Ook Poulain is wat mij betreft te snel geslachtofferd", oordeelt Degryse.

"Mijn boodschap aan Leko zou zijn: 'Waak nu over die rust, zoek geen problemen meer.' Poulain is terug, je hebt luxe op je flanken, Vormer is een professional, en Wesley blijft scoren", aldus Degryse.