Bayern komt twee keer terug van achterstand en maakt Bundesliga weer spannend

15-02-2019 22:34

Bayern München heeft aan het begin van de 22ste Bundesliga-speelronde de druk op Borussia Dortmund maximaal opgevoerd. Der Rekordmeister kwam op bezoek bij FC Augsburg twee keer op achterstand, maar stapte alsnog met een 2-3 overwinning de bus in.

De wedstrijd ontbrandde al in de eerste minuut, nadat Leon Goretzka een voorzet vanaf links ongelukkigerwijs in eigen doel werkte. Kingsley Coman repareerde de schade na een kwartier spelen. Nadat Dong-Won Ji de bal voorbij Manuel Neuer kegelde, was het opnieuw Coman die Bayern langzij bracht.

David Alaba groeide in de tweede helft uit tot matchwinnaar: de linksback passeerde doelman Gregor Kobel met een schot vanuit een lastige hoek. De nummer 15 van de Bundesliga kon in de resterende 37 minuten niets meer uitrichten. Bayern staat nu nog slechts twee punten achter op Borussia Dortmund, dat maandag pas in actie komt tegen hekkensluiter 1. FC Nürnberg.