Ik had financieel betere opties, maar Antwerp leek me de beste carrièrekeuze

"Ik had financieel betere opties, maar Antwerp leek me de beste carrièrekeuze"

15-02-2019 21:47
1

Antwerp FC bleef dit seizoen stil op de wintertransfermarkt. Met David Simao trok het maar één echte nieuwe speler aan. De middenvelder kwam over van Boavista. Afgelopen weekend mocht hij ook zijn debuut vieren.

Volgens Simao was zijn transfer naar Antwerp ook nodig. "Ik was toe aan een nieuwe ­uitdaging. En ik had andere - ­financieel aantrekkelijkere - opties, maar Antwerp leek me de beste carrièrekeuze", zegt hij bij Gazet van Antwerpen.

"Ik kende de club niet zo goed, behalve het feit dat ze superfans heeft - dat zei Ivo me toch. Maar mijn manager, die hier goeie banden heeft en ook Ivo en Buta begeleidt, en ­meneer Luciano (D'Onofrio, red.) konden me overtuigen", geeft de middenvelder aan.

Niet voor het geld
Hij lijkt ook niet voor het financiële gekozen te hebben. "Boavista wilde mijn contract nog verlengen, maar besefte dat ik ­Portugal wilde verlaten. Het heeft me dan maar verkocht, want anders was ik in de zomer gratis weg."

"Het kon het geld ook goed gebruiken, ­financieel zat de club wat in het slop. Ook dat was een reden om te ver­trekken. En in het Portugese voetbal is het ­tegenwoordig ook gewoon moeilijk ademen", besluit hij.