Maatregelen van EA: Ronaldo per direct niet meer het gezicht van FIFA 19

Maatregelen van EA: Ronaldo per direct niet meer het gezicht van FIFA 19

15-02-2019 16:48

Cristiano Ronaldo is niet langer meer het uithangbord van FIFA 19. Ontwikkelaar EA heeft de Portugees onder meer van de verpakkingen afgehaald. Ook is Ronaldo niet meer te zien in de laadschermen van het spel en wordt de aanvaller niet meer gebruikt om de populaire voetbalgame te promoten.

Ronaldo was hét uithangbord van FIFA 19, maar alles veranderde nadat hij negatief in het nieuws kwam rond de vermeende verkrachtingszaak. Hij zou zich in 2009 hebben vergrepen aan een vrouw en een jaar later een schikking hebben getroffen. Vorig jaar werd er aangifte tegen Ronaldo gedaan, waarna de Portugees zelfs buiten de nationale ploeg werd gehouden.

Of dat ook de reden is dat EA deze maatregel genomen heeft is niet duidelijk, maar voor meerdere buitenlandse media is de optelsom snel gemaakt. Niet Ronaldo, maar Kevin De Bruyne, Neymar en ploeggenoot Paolo Dybala zijn nu op de cover te zien. 

Ronaldo wordt dus beschuldigd van het verkrachten van een vrouw, iets dat hij zelf ontkent. EA reageerde bezorgd en besloot in oktober al om Ronaldo van de site van de ontwikkelaar te halen. Vorig jaar stond Ronaldo ook al op de cover van FIFA 18.