Thorup over strijd voor Play-Off 1: Dat is misschien het grootste gevaar

Thorup over strijd voor Play-Off 1: "Dat is misschien het grootste gevaar"

15-02-2019 16:35
1

KAA Gent is volop aan het strijden voor een plaats bij de eerste zes. De Buffalo's staan momenteel zesde, met evenveel punten als RSC Anderlecht. Sint-Truiden heeft momenteel vier punten meer dan beide ploegen.

Toch zijn de Kanaries volgens Gent-coach Jess Thorup de belangrijkste concurrent voor zijn ploeg. "Ik kijk vooral naar STVV, ze tellen vier punten meer dan ons en we treffen hen op de laatste speeldag. Dus moeten we op minder dan drie punten staan wanneer we naar Sint-Truiden afreizen, maar daarvoor moeten we focussen op onze eigen prestaties. Anderlecht zal het wellicht wel redden, dat is een topclub. Het gaat tussen STVV en ons. Charleroi lijkt me uitgeschakeld", vertelde Thorup aan Het Nieuwsblad.

"Wij zaten de voorbije maanden in een betere periode dan Anderlecht maar ik denk toch dat zij het zullen halen. Het is aan ons om nu opnieuw de draad op te pikken en dan hebben we ook een goede kans om Play-off 1 te halen. Er resten ons nog vijf matchen en dat is niet veel. Dat is misschien wel het grootste gevaar. We hebben nog vijf finales voor de boeg. Er mag niets fout lopen", besloot Thorup.