Rutten ziet opwaartse lijn bij Anderlecht: ''Niet in punten, wel qua spel''

Rutten ziet opwaartse lijn bij Anderlecht: ''Niet in punten, wel qua spel''

15-02-2019 15:51
11

Fred Rutten heeft het tij nog niet weten te keren bij Anderlecht. In zijn eerste vier matchen sprokkelde hij pas evenveel punten met paars-wit. Ondanks de tegenvallende prestaties, ziet hij wel progressie bij zijn spelers.

''Niet in punten, wel in de manier van spelen. We krijgen minder kansen tegen, spelen veel minder slordig en met meer structuur'', noteerde Het Nieuwsblad de opsomming van Rutten. De Nederlander weet dat Anderlecht nog te weinig kansen afdwingt. Daar is deze week hard aan gewerkt. ''We zijn er alvast in trainingsvormen mee bezig. Maar het telt alleen op zondagmiddag of vroeg in de avond. Dat is de referentie. We zullen het dus zien zondag'', wacht Rutten het effect af.

Rutten hoopt zijn ploeg ook op fysiek vlak nog stappen voorwaarts zet. Om dat te bewerkstelligen werd fysical coach Gino Caen deze week vervangen door de Nederlander Alessandro Schoenmaker, een oude bekende van Rutten. Een logische zet in de ogen van Rutten. ''De vorige (Gino Caen, nvdr.) was meer een assistent-trainer. Het is logisch dat we met echte specialisten willen werken en wie we nu hebben, is een echte specialist'', legt de Anderlecht-coach uit.

Lees ook: ''Als je naar de rangschikking kijkt, is Antwerp een topclub''