Rutten: ''Als je naar de rangschikking kijkt, is Antwerp een topclub''

Rutten: ''Als je naar de rangschikking kijkt, is Antwerp een topclub''

15-02-2019 14:35
8

Anderlecht-trainer Fred Rutten gaf vrijdagmiddag zijn persbabbel in de aanloop naar de belangrijke confrontatie bij en tegen Royal Antwerp FC (zondag 18u). In de strijd om een ticket voor Play-Off 1 beschouwt Rutten dit duel als één van vijf finales. Aan rekenen doet de Nederlander niet.

''Ik ben niet van plan om te rekenen. We zien over vijf matchen wel waar we staan. Dat we nog twee moeilijke en drie makkelijke partijen voor de boeg hebben? Er zijn op dit moment geen makkelijke matchen voor Anderlecht'', tekende Het Laatste Nieuws op. Vragen over de top-zes zegt Rutten overigens niet beu te worden. ''Er wordt verwacht dat deze club Play-Off 1 haalt. En zolang dat niet gerealiseerd is, is het logisch dat dat hier een thema blijft'', antwoordde de Nederlander.

Rutten kwam ook te spreken over Antwerp. ''Als je naar de rangschikking kijkt, dan moet je zeggen dat Antwerp een topclub is. Ze staan ook niet voor niets op de derde plek'', complimenteert hij. Rutten weet dat Antwerp-uit een zware opgave is, maar vertrouwt op zijn manschappen. ''80 of 90% van ons kader heeft al te maken gehad met dit soort wedstrijden. Mijn spelers hebben de nodige ervaring om hiermee om te gaan'', verwacht Rutten.

Lees ook: Bölöni rekent zich nog niet rijk tegen Anderlecht: ''Respect is op zijn plaats''