Wesley aangewezen als de uitblinker bij Club Brugge: ''Zeer goed als targetspits''

Wesley aangewezen als de uitblinker bij Club Brugge: ''Zeer goed als targetspits''

15-02-2019 14:15
7

Club Brugge heeft dankzij een 2-1 zege op FC Salzburg volop kans om de achtste finales van de Europa League te bereiken. Zoals vaker maakte Wesley Moraes het verschil namens Club Brugge. Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, wijst de Braziliaan als absolute uitblinker aan.

'Je zou het hem niet nageven, maar de zwaarste van het pak viel het meest op: Wesley. Zeer goed als targetspits, Zijn poep achteruit, en schaatsen maar. Aan de hand van het Braziliaantje opende Club gedreven en gemotiveerd. Dit is geen dood vogeltje - altijd een adelbrief voor een coach die geëvalueerd wordt', schrijft Keygnaert.

Wesley nam volgens Keygnaert duidelijk het voortouw in de tweede helft. 'Het was allemaal wat snediger, sneller. Eén ding bleef hetzelfde: Wesley was de beste.' Tien minuten voor tijd werd hij de matchwinner. 'Wesley! Als een duiveltje uit een doosje zette hij zijn kopje tegen het leer en devieerde het in de verste hoek (2-1). Een doelpunt dat het resultaat was van andermaal een goede pressing vooruit', klinkt het.