'Bayern haakt af; ook Barça heeft buik vol van onderhandelingen met Rabiot'

'Bayern haakt af; ook Barça heeft buik vol van onderhandelingen met Rabiot'

15-02-2019 11:14
19

De toekomst van Adrien Rabiot lijkt in de Premier League te liggen. Zowel FC Barcelona als Bayern München wil niet voldoen aan de torenhoge eisen van de 23-jarige Fransman, melden respectievelijk El Mundo Deportivo en Kicker.

Bayern informeerde in de winter naar Rabiot, maar deinsde terug toen het hoorde van de financiële wensen van de middenvelder, schrijft het Duitse magazine. In Spanje wordt gemeld dat ook Barça de buik vol heeft van de onderhandelingen met de moeder van Rabiot. Naast een fors inkomen, wordt namelijk ook een tekenpremie van liefst tien miljoen euro geëist.

Rabiot vertrekt in de zomer transfervrij bij Paris Saint-Germain. De middenvelder weigert zijn contract te verlengen bij de Franse grootmacht, waardoor hij voor straf al sinds 11 december niet meer in actie komt. Barça had lange tijd de beste papieren om hem aan te trekken, maar mede door de transfer van Frenkie de Jong heeft zijn komst een stuk minder prioriteit in Camp Nou.

Naar verluidt staat Rabiot ook in de belangstelling van Machester United, Liverpool en Tottenham Hotspur. Door het afhaken van Bayern en vermoedelijk ook Barça lijken de Engelse topclubs het te mogen uitvechten.