Vandenbempt tikt Cercle Brugge op de vingers: ''Niet heiliger dan de paus''

Vandenbempt tikt Cercle Brugge op de vingers: ''Niet heiliger dan de paus''

15-02-2019 10:42
10

Cercle Brugge kondigde vorige week woensdag Napoleon Sports & Casino aan als nieuwe hoofdsponsor. Tot nu weigerde Cercle Brugge vanwege de christelijke waarde om in zee te gaan met een partij uit de gokindustrie. Cercle ging toch overstag. Tot enige ergernis van Peter Vandenbempt.

'De keuze was niet evident geweest en de Vereniging had zich afgevraagd of het ethisch te verantwoorden was. En had daar vreemd genoeg ''ja'' op geantwoord. Mogelijk zit er na het huwelijk met een duistere Rus uit ­Monaco al wat rek op de groen-zwarte ethiek', schrijft Vandenbempt in zijn tweewekelijkse column voor Het Nieuwsblad.

Hij vervolgt: 'Cercle wilde als ­geëngageerde Vereniging niet aan de zijlijn blijven staan in de strijd tegen excessen in de gok­industrie. Bravo! Of publiciteit maken voor het ongewenste product de juiste manier is, daar denk ik nog even over na', stelt de man van de radio zich vragen.

Vandenbempt stoort zich echter vooral aan de poging van Cercle om de keuze te vergoelijken. 'Voor een goed begrip: Cercle verdient voor zijn keuze niet meer kritiek dan die andere veertien clubs uit ons voetbal, of de KBVB of de Pro League, het is die trieste poging om ze te vergoelijken die ronduit ergerlijk was. Ze moeten ondanks hun katholieke achtergrond niet heiliger zijn dan de paus. Het mag, maar het moet niet.'