Denswil complimenteert Leko: ''Dubbele wissel pakte heel goed uit''

15-02-2019 10:24
6

Club Brugge leverde donderdagavond een zeer knappe prestatie in Europa door het nog ongeslagen FC Salzburg met een 2-1 nederlaag terug naar Oostenrijk te sturen. Volgens doelpuntenmaker Stefano Denswil maakte de dubbele wissel aan de rust het verschil.

Denswil besefte in de mindere fase na de 0-1 dat er iets moest veranderen. ''We hadden tot aan hun doelpunt ook al enkele kansjes gekregen en plots sta je opnieuw 0-1 achter. Leuk is natuurlijk anders, maar plots begon onze motor opnieuw te sputteren en ging het een heel stuk minder'', zegt de centrumverdediger op de officiële website van Blauw-Zwart.

Leko besloot Sofyan Amrabat en Dion Cools na 45 minuten te wisselen. Benoît Poulain en Krepin Diatta kwamen hiervoor in de plaats. Denswil complimenteert Leko voor deze ingreep. ''Tijdens de rust hebben we in de kleedkamer de koppen nog eens bij mekaar gestoken en besloten dat we meer vanop de flanken moesten proberen te voetballen. En je mag wel stellen dat zowel de ingekomen Diatta op links als Dennis op rechts voor veel meer gevaar zorgden. Het was duidelijk dat de dubbele wissel na de rust heel goed uitpakte'', aldus Denswil.

Geloof
Brugge kreeg al snel het vertrouwen terug, wat tot de zege leidde. Al dacht Denswil dat er misschien nog meer mogelijk was. ''Gaandeweg voelden we dat de gelijkmaker mogelijk was en na de 1-1 (Denswil zelf) en de 2-1 (Wesley) hadden we misschien moeten doordrukken voor nog een doelpunt.'' De tevredenheid overheerst echter. ''Maar al bij al denk ik dat we mogen tevreden zijn met deze Europese overwinning tegen een ploeg die dit seizoen nog niet verloren had.''