Pozuelo maakt veel indruk met invalbeurt: 'Messcherp en geniaal'

Pozuelo maakt veel indruk met invalbeurt: 'Messcherp en geniaal'

15-02-2019 10:07
3

Racing Genk geraakte donderdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Slavia Praag. De Limburgse motor liep stroef op de Tsjechische grasmat, totdat de veelbesproken Alejandro Pozuelo rond het uur werd ingebracht door coach Philippe Clement. Pozuelo toonde dat hij onmisbaar is voor Genk, zag ook Het Belang van Limburg.

'Philippe Clement haalde Alejandro Pozuelo van de bank om zijn ploeg een nieuw elan te bezorgen. De nukkige Spanjaard werd luid toegejuicht door de meegereisde fans en toonde meteen waarom KRC Genk er alles aan doet om hem aan boord te houden. Messcherp viel Pozuelo in, plots werd het alarmfase rood voor de thuisploeg', noteerde verslaggever Marnik Geukens.

Dankzij de creativiteit van Pozuelo kreeg Genk nog genoeg kansen op de overwinning. 'Slavia dreigde nog wel opnieuw via Skoda (redding Vukovic) maar mocht zich gelukkig prijzen dat doelman Kolar een prima beurt maakte. Tot drie keer toe zonderde een geniale Pozuelo een ploegmaat alleen voor doel, telkens bracht de thuiskeeper redding', valt er in het verslag te lezen.

Positief was ook het onthaal van de aanwezige Genk-supporters. 'Pozo ging na het laatste fluitsignaal mee de ruim duizend meegereisde Genkse fans groeten en werd door hen enthousiast toegezongen.'

Lees ook: Blijft Pozuelo dan toch bij KRC Genk? 'Toronto ziet af van juridisch steekspel'