Clement geeft Genk een goede kans op kwalificatie: Fiftyfifty

Clement geeft Genk een goede kans op kwalificatie: "Fiftyfifty"

15-02-2019 08:46 Laatste update: 08:46
2

KRC Genk heeft haar kansen op de kwalificatie gaaf gehouden. In Slavia Praag werd het 0-0, maar volgens Philippe Clement had dat uitdoelpunt zeker gemoeten.

0-0 is geen slechte uitgangspositie, maar het kon beter, aldus Clement. "Ik had de match liever op 1-1 of 2-2 zien eindigen. Kansen waren er daarvoor genoeg aan beide kanten. Maar het gelijkspel op zich was de juiste weergave van de wedstrijd", opent de Genk-trainer in Het Nieuwsblad.

Vijftig procent kans
Genk kreeg dan wel tal van goede kansen, toch vindt Clement dat beide teams aan mekaar gewaagd zijn. "Onze kwalificatiekansen blijven fiftyfifty. Slavia is, zoals we ook voorspeld hadden, een heel sterke tegenstrever. Heel ervaren, met alleen maar spelers tussen 25 en 32 jaar."

Voetballend was Genk de betere ploeg, maar het gestalte van Slavia maakt ook op Clement indruk. "Ze beschikken ook over meer lengte en gewicht dan wij, maar we zijn nooit bezweken onder hun fysieke kracht. Dat is zeker een opsteker naar de terugmatch toe", besluit de coach van de Limburgers.

Lees ookUEFA-ranking: België loopt klein beetje uit op Oekraïne, top zeven blijft ver weg

No Poll