Verhaal van Boyata en co lijkt over, invaller Hazard wint met Chelsea

14-02-2019 23:01 Laatste update: 23:16

Voor Sporting Portugal dreigt het Europa League-avontuur in de zestiende finale al te eindigen. Villarreal, de nummer negentien van de Primera Division, vertrok met de volle buit uit het Estadio José Alvalade. Eden Hazard deed met Chelsea wel een goede zaak.

De winnende treffer viel al na drie minuten. Linksback Alfonso Pedraza trok mee ten aanval, kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hem gedecideerd binnen in de verre hoek: 0-1. Sporting kwam die klap niet meer te boven. De verder onzichtbare Dost kreeg slechts één kans en zag ploeggenoot Rafinha de paal raken. In de slotfase kreeg Marcos Acuña nog zijn tweede gele kaart.

Shakhtar Donetsk-Eintracht Frankfurt 2-2
Martin Hinteregger zorgde voor 0-1, Marlos reageerde direct vanaf de penaltystip en Taras Stepanenko liep tegen zijn tweede gele kaart in elf (!) minuten aan.

De regerend DFB Pokal-winnaar kon het grote numerieke voordeel niet uitbuiten: Filip Kostic zorgde met een dropkick weliswaar voor een belangrijke uitgoal, maar Taison kreeg alle ruimte om de tien van Shakhtar alsnog een gelijkspel te bezorgen: 2-2.

Malmö FF-Chelsea 1-2
Eden Hazard viel bij Chelsea in de 71e minuut in. Op dat moment had Chelsea een dubbele voorsprong te pakken via Ross Barkley en Olivier Giroud. In de 80e minuut maakte Anders Christiansen de aansluitingstreffer. Verder kwam de thuisploeg niet.

Celtic-Valencia 0-2
Voor Dedryck Boyata lijkt het einde verhaal in de Europa League. Met Celtic verloor hij thuis met 0-2 van Valencia. Denis Cheryshev en Ruben Sobrino deden de netten trillen voor de Spanjaarden.