Club Brugge schrijft stukje voetbalgeschiedenis, Blauw-Zwart verslaat Salzburg

14-02-2019 22:54 Laatste update: 23:04
47

FC Salzburg kwam ongenaakbaar naar het Jan Breydelstadion, maar vertrekt zonder aureool. Club Brugge kon de Oostenrijkers een eerste nederlaag van het seizoen aansmeren. Blauw-Zwart haalde het na een sterke tweede helft met 2-1 van FC Salzburg.

Het was van mei 2018 geleden dat Salzburg nog eens een match met inzet verloor. Het zakte dus als favoriet af naar ons land. De afgelopen weken lag Salzburg wel stil. In Oostenrijk ligt het voetbal immers al een tijdje stil. Toch was daar op het veld weinig van te merken. In de eerste helft was Salzburg baas in het Jan Breydelstadion.

Nadat Vormer in de eerste minuut nagelaten had om Club Brugge een droomstart te bezorgen – de Nederlander trapte ver naast vanuit de tweede lijn – nam Salzburg het heft in handen. Voor de pauze kwam Club Brugge amper in het stuk voor. Zlatko Junuzovic bracht de bezoekers verdiend op voorsprong. Nadat Ethan Horvath was uitgegleden nam Junuzovic de doelman te grazen.

Na de rust keerde de partij volledig. De wissels van Leko wierpen hun vruchten af. Poulain kwam in de plaats vab Amrabat. Diatta verving Cools.Plots speelde Club Brugge wel met overtuiging. Het scorebord veranderde mee. Na een perfecte corner van Ruud Vormer kopte Stefano Denswil de 1-1 op het bord.

Na de gelijkmaker voelde Club Brugge dat er nog meer mogelijk was. Blauw-Zwart maakte ook de winnede goal. Een voorzet week af, maar Wesley was bij de pinken en zette de 2-1 eindstand op het bord

Volgende week donderdag staat de return in Oostenrijk al op het programma. Tussendoor neemt Club Brugge het in de Jupiler Pro League nog op tegen KRC Genk. De topper staat zondag op het programma. Om 14u30 wordt er afgetrapt in het Jan Breydelstadion. Genk speelde donderdag ook in Europa. Het speelde 0-0 op het veld van Slavia Praag