OFFICIEEL: Cercle bevestigt vertrek van bestuurder, maar vreest niet voor toekomst

OFFICIEEL: Cercle bevestigt vertrek van bestuurder, maar vreest niet voor toekomst

14-02-2019 20:32 Laatste update: 20:32
3

Vicevoorzitter Vadim Vasilyev  is opgestapt bij AS Monaco. Dat maakte de club zelf bekend in een mededeling op de website.

In de mededeling op de website haalt de Russische voorzitter  Dmitry Rybolovlev stevig uit naar zijn landgenoot. "De voorbije zes jaar onder het bewind van Vadim Vasilyev heeft AS Monaco een lange weg afgelegd. We hebben veel successen behaald, maar de laatste tijd zijn er ook enkele grote fouten gemaakt. Daarom ben ik me de laatste tijd zelf meer met de zaken gaan moeien", verwijst hij naar het feit dat de voorzitter ex-coach Leonardo Jardim ging terughalen.

Vasilyev was ook de grote bezieler achter de samenwerking tussen AS Monaco en Cercle Brugge. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat het opstappen van Vasilyev gevolgen heeft voor de Vereniging. Al is de kans wel groot dat Cercle Brugge snel een nieuwe gedelegeerd bestuurder krijgt.

Update 20.32: Cercle heeft via een officiële mededeling ook het vertrek van Vasilyev bekend gemaakt. Hij stopt als Afgevaardigd Bestuur bij de club. Cercle Brugge geeft ook aan dat AS Monaco binnenkort een nieuwe bestuurder zal aanstellen.

"Vadim heeft me deze namiddag persoonlijk op de hoogte gebracht. We hebben elkaar bedankt voor de fijne samenwerking, het wederzijds vertrouwen alsook voor de fantastische prestaties die zijn neergezet in de voorbije twee jaar", zegt voorzitter Frans Schotte.

"Hij heeft me verder meegedeeld dat dit geen impact zal hebben op het engagement van de hoofdaandeelhouder (Monaco, red.) Tot slot hebben we elkaar veel succes gewenst in de toekomst. Vadim is steeds welkom bij Cercle."